Llotja de Bellpuig

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Agrícola Fruita
Fruita

 
Correu electrònic Imprimeix

Fruites que cotitzen actualment:

Agrícola » Fruita dolça i de pinyol

Setmana (16, 2014) Setmana (15, 2014)

Pera

Blanquilla Veure gràfica
  Fred Normal Fred Normal
Preu (mínim) Preu (màxim) Preu (mínim) Preu (màxim)
58 + 0.60 € 0.65 € 0.60€ 0.65€
Conference Veure gràfica
  Fred Normal Fred Normal
Preu (mínim) Preu (màxim) Preu (mínim) Preu (màxim)
60 + 0.45 € 0.55 € 0.40€ 0.50€

Poma

Grup Golden Veure gràfica
  Fred Normal Fred Normal
Preu (mínim) Preu (màxim) Preu (mínim) Preu (màxim)
70 + 0.30 € 0.40 € 0.30€ 0.40€
Golden supreme Veure gràfica
  Fred Normal Fred Normal
Preu (mínim) Preu (màxim) Preu (mínim) Preu (màxim)
70 - 75 0.40 € 0.55 € 0.40€ 0.55€
  Fred Normal Fred Normal
Preu (mínim) Preu (màxim) Preu (mínim) Preu (màxim)
75 + 50% COLOR 0.45 € 0.50 € 0.45€ 0.50€
Roja americana Veure gràfica
  Fred Normal Fred Normal
Preu (mínim) Preu (màxim) Preu (mínim) Preu (màxim)
70 - 90 0.35 € 0.45 € 0.35€ 0.45€


Cotitzacions històriques

 
Correu electrònic Imprimeix

□ Del observatori de la fruita fresca del DAAM

En fruita de pinyol, durant l'octubre només resten al mercat les últimes varietats tardanes de préssecs grocs o pavies. L'oferta és reduïda i els preus es mantenen estables amb lleugera tendència a l'alça. En pera, fins a mitjans d'octubre s'ha collit principalment Flor d'Hivern, que és una de les peres més tardanes de l'any. En el cas de la poma, la Granny Smith finalitza la collita i la Fuji és la que s'està recol·lectant a principis d'octubre, només manca el grup varietal de Pink Lady i similars, que no iniciarà la seva collita fins el novembre. En fruita de llavor, l'última actualització de la previsió de collita europea (Prognosfruit, 1 octubre 2012), estima una variació, respecte l'any passat, del -9% en el cas de la poma i del -25%en el cas de la pera.

□ Mercat

La reduïda oferta de les últimes varietats tardanes i gràcies a la bona demanda per les bones temperatures, han permés que els preus de préssec i nectarina des de finals d'agost i fins la segona quinzena d'octubre estiguin tenint una tendència a l'alça. El mercat de la pera es centra principalment en les últimes tones d'Ercolini i Williams, amb una oferta molt limitada i augment de preus. Es dona per finalitzada la campanya de Llimonera. La resta de varietats, com la Blanquilla, la Conference i l'Alexandrina es troben principalment emmagatzemades en atmosfera controlada per ser la seva venda en mesos posteriors. En poma, la major part de les operacions es centren en Gala, amb una oferta ajustada i preus en ascens. En les varietats Golden, Granny Smith i Vermelles americanes, la venda és encara escassa, només les partides de menys qualitat tenen més moviments degut als preus més assequibles.

□ Preus de venda

A nivell de Llotja, la poma Golden i la pera Conference augmenten considerablement de preu respecte l'any passat, en canvi el préssec groc tardà el disminueix. En quan a les cotitzacions a l'engròs-majorista, a Mercabarna i en comparació a l'any anterior, la Golden, la Blanquilla i la pera
d'hivern augmenten la cotització, el préssec groc, la cirera i la pruna la baixen. Els preus al consumidor augmenten, respecte l'any passat, en Blanquilla, Conference, préssec, nectarina i pruna i disminueixen en Golden, cirera i albercoc.

□ Distribució gratuïta i retirades

Les vies actuals reconegudes per fer retirades (com a mesura de gestió i prevenció de crisi per la OCM de Fruites i Verdures) són: biodegradació (llançar i destruir en camp), beneficència i banc d'aliments, bioenergia i alimentació animal. Fins el setembre 2012, s'han retirat un total de 86,96t de poma i 277,31t de pera, 1.912,09t de préssec i nectarina, 2,50t de cirera i 35,84t de pruna i 0,09 t d'albercoc. En cítrics s'han retirat un total de 884,05 t.

□ Comerç exterior

Fins al juliol 2012 i respecte el 2011, les exportacions catalanes, en milers d'euros, han disminuït en totes les fruites a excepció de l'albercoc. En el cas de les importacions, totes les fruites disminueixen respecte l'any passat excepte la poma i l'albercoc, que augmenten.

□ Consum a les llars

Les dades de consum de fruita de Catalunya acumulat fins al juny del 2012 mostren que el volum consumit (en milers de kg) és superior al de l'any anterior (pel mateix periode) en poma i menor en la resta d'espècies de fruita.

Darrera actualització de dimarts, 15 d'abril de 2014 20:24
 

Consultar les novetats legislatives

Consultar els últims informes

Visualitzar estadístiques

Evolució del consum alimentari a les llars espanyoles. Darrer panell alimentari disponible.

Podeu consultar l'informe prement aquí